Jesteś tu: Strona główna › Zielarnia
Można z nim robić wszystko: jeść na surowo, smażyć, dusić, piec, grillować. Anyżowa nuta to bonus, dodatek, którym warzywo przyprawiła natura. Owoc kopru włoskiego pobudza wydzielanie (...)
Trigonella foenum-graceum Kozieradka jest jednoroczną silnie pachnącą rośliną, dochodzącą do 50cm wysokości. Zawiera 30-40% substancji śluzowych, 30% białka, witaminę C, alkaloid trygonelinę, (...)
Achillea millefolium Krwawnik jest wieloletnią rośliną zielną o charakterystycznym zapachu. Surowcem zielarskim są liście krwawnika. Napar z liści krwawnika pomaga przy kłopotach z trawieniem, (...)
Bluszczyk kurdybanek. Glechoma hederacea L. Roślina należąca do rodziny jasnotowatych (Lamiaceae), występuje powszechnie w Polsce na obszarach Europy, Azji oraz Ameryki Północnej. Rośnie (...)